Japonia – ziua a saptea

By on 7-22-2010 in Calatorite

Ne-am obişnuit cu templele aşa că am continuat şi în Tokyo cu periplurile spirituale. Am început cu Asacusa, cartierul unde se află şi Sensoji, un templu budist înconjurat de un bazar foarte mare şi bogat în tot felul de suveniruri – Nakamise Shopping Arcade – unde ne-am şi oprit pentru shoppingul de cadouri. Tot în bazar am luat şi o gustare, dar şi cafelele care să ne dea forţă pentru restul zilei.

Templul este simplu, liniștit, oamenii se perindă prin fața camerei de rugăciuni…eu mă simt oarecum straniu…

Este evident că nu se compară modul în care ne manifestăm noi credinţa cu modul în care o fac japonezii. Diferența principală este dată de divinitatea la care ne închinăm unii și alții. Pentru noi Dumnezeu este unul, este cel care ne ajută și ne apără de cele rele. Ei, în schimb, au o multitudine de zeități la care se adaugă spiritele împăraților dinastiilor trecute. De asemenea, relaxarea religioasă este evident mai mare decât la noi. Pe lângă formele de rugăciune care sunt de departe mai lejere, simplul fapt că sinuciderea este considerată un act de mare curaj, dar și o mare onoare, fiind chiar apreciată și aplaudată de familia respectivului, ne arată o diferență radicală de mentalitate.

Ceea ce îmi place însă la nebunie aici este că e suficient să intru într-un templu şi simt în palme râuri de energie care curg necontenit. Hm, fun….

Cea de-a doua parte a zilei am dedicat-o celei mai importante zone administrative şi corporatiste a capitalei nipone: Shinjuku.

Ieşi din metrou şi îţi vine să fugi înapoi. Din toate părţile te înconjoară ameninţători zgârie-nori uriaşi, de toate dimensiunile şi formele, toți însă gri şi apăsători. Cartierul este dominat de Tokyo Metropolitan Government Building – sediul central al administraţiei guvernamentale nipone. Turiştii au acces gratuit la etajul 45 al acestei clădiri de unde panorama oraşului este mai mult decât impresionantă. Şi măcar mai puţin apăsătoare decât jos, dintre toţi aceşti monştri de ciment şi sticlă.

Tot în Shinjuku se află şi cea mai aglomerată staţie feroviară şi de metrou subterană, staţie devenită un adevărat centru comerical datorită multitudinii de magazine existente. Shinjuku este şi zona cu cei mai mulţi locuitori străini din Tokyo.

După impactul cu zgârie-norii din Shinjuku şi cu masele de oameni care păreau că vor să ne atace, aveam nevoie de ceva special… Aşa că ne-am întors la Ambasada pentru o mică pauză, ne-am mărit gaşca şi ne-am dus cu toţii în cartierul Shimbashi, în căutarea unui festival local, numit matsuri. Mai greu, dar l-am gasit…

Şi într-adevăr a fost special: mâncare, băutură şi o scenă unde cânta o formaţie la diverse instrumente. Ba chiar la un moment dat… persoane din public au început să danseze pe acea muzică într-un fel foarte… natural şi spiritual, intrând parcă în transă, dansând lent şi imitând mişcări din natură. A fost deosebit de frumos! Ah, şi cei mai mulţi dintre ei erau îmbrăcaţi în kimonouri şi papucii corespunzători.

Am făcut greşeala să nu mâncăm la festival şi a durat mult până am găsit nişte locuri libere la un restaurant, dar a meritat căci am avut parte de un regal al mâncărurilor japonze: gyoza (pacheţele), friptură de vită, orez şi prăjitură din… guess what? Oreeeez!!!

Concluzia zilei: mănâncă, roagă-te, iubește!

Pe mâine, dragii mei, că nu mai pot de somn…

hgh pills for bodybuilding rogaine preco

bodybuilding supplements muscoli della schiena bodybuilding.com codes

tramadol and ambien