Opriti caruselul! Scoateti-mi catusele! Puneti-mi cravata!

By on 2-13-2015 in Vazute

De astazi tatii si sotii mai clasici si mai eleganti in vestimentatie trebuie sa-si pazeasca cu atentie cravatele.

E vina lui Grey. Chiar el, sado-masochistul.

Gata cu imaginatia, acum are si o materializare vizuala. Filmul! Cine n-a citit cartea…, nici nu mai trebuie s-o faca. Altfel, iese pedepsit din povestea asta.

Sa disecam, deci!

 

Jamie Dornan. Un baiat frumos (care, sper ca doar mie mi se pare, are probleme cu un ochi). Un baiat – model care incearca sa devina actor. Se chinuie. Si se vede. Din pacate. Grey, EL, ACELA, personajul, emana de toate. Imi amintesc ca “marea capodopera” in trei volume din care am citit doar doua prin asta m-a tinut, prin forta mentala a lui Grey, prin atitudinea lui, prin puternicia individului. Avea o prezenta electrizanta baiatul.

Jamie, saracul, aduce doar un trup si un chip frumoase , HE DOES ROMANCE in ciuda celor insistent spuse in film, adica nu vezi nicio clipa lupta intre a nu pica intr-o maxima indragosteala si stilul lui de viata de pana la Anastasia la care nu vrea cu niciun chip sa renunte. El “decat” pica.

Aici e si vina autoarei, parerea mea, care a marcat personajul masculin cu varsta de 28 de ani. Sa fim seriosi, ce barbat, poftim ce individ (ca sa nu par misandra) din generatia asta, poate conduce un astfel de imperiu, mai mult, il construieste el cu manutele lui, la numai 28 de ani? Si mai are timp si de BDSM, contracte sexuale etc

O fi unul, hai sa nu fim rai, dar de unde sa gasesti si actorul de (aproape) aceeasi varsta care sa inteleaga un astfel de personaj si sa-l joace?

Jamie nu are nici cea mai mica farama de “dark” precum Grey. Mai si declara saracul ca lui ii e frica de ce o sa urmeze dupa acest film, ca el vrea sa isi ocroteasca familia din punct de vedere imagine. Gresit. Be bad, man! Ca asta au incercat sa iti imprime oamenii astia care au investit in tine. Mai ales ca s-au oprit la primul volum deocamdata. Unde ESTI BAD!

Un Vincent Cassel (poza 2) ar fi mers, zic eu, sa ti se faca frica, sa te intimideze, sau macar daca ramanem la modele de aceeasi varsta, David James Gandy (poza 1), te rupea in doua cu privirea aia… si se mai gaseau zic…

Asta e, nu le-a iesit cu Jamie. Pacat, pentru ca in primul volum era sansa lui.

In schimb le-a iesit cu Dakota Johnson. Deci pana la urma talentul se mosteneste. Dakota e ce trebuie. Si un pic peste. E prostuta. E timida. E intimidata (ea stie de cine…). E ingenua. E rosie in obraji. E virgina. E femeie in devenire dupa ce trece prin… dansa. Se vad toate astea. Bravo ei. Intr-adevar, exista riscul sa nu poata duce continuarile unde ii absoarbe forta lui Grey si ea devine Femeia. Dar, na, sa fim optimisti.

Oricum, dupa parerea mea, cartea este despre Christian Grey, filmul despre Anastasia Steele.

Filmul, nu pot sa zic ca mi s-a parut groaznic. Poate pentru ca nici cartea nu m-a impresionat. Le-au iesit foarte bine cateva scene. Mai bine decat in carte. Cromatica e ce trebuie. Hainele ei, de asemenea. E adevarat, unele scene sunt grabite si neterminate. Dar s-a vazut si la case mai mari.

Sex este. Cantitativ multumitor. Explicit, cat ne lasa audientele. N-am gasit puritanism fals.

Este insa un public feminin dubios rau in Romania. Le inteleg ca rad ca sa nu planga. Frustrarea e mare. Ignoranta si mai si. Se intorc acasa si palmele primite nu au ca scop excitarea lor. Dar tocmai d’aia, fetelor, evadati un pic din realitate. Asteptati si vedeti la final daca ati inteles ceva. Si sfatul meu, mergeti in grupuri mici… o sa indrazniti sa va placa.

 

David Gandy

Vincent Cassel

 

 

 

 

 

achat clenbuterol