In casa cu leandri a Taniei Popa

By on 3-31-2012 in Traite


Ploua. Si, ca de obicei, intr-un Bucuresti strangulat, se circula cu mare greutate. Dar asa am avut timp sa observ cum, in urma ploii, Dumnezeu a inceput sa se joace cu metaforele. Eu mergeam la piesa Fata din curcubeu, la National, iar pe cer se arcuia zambitor, victoriosul curcubeu, legand seninul de griul ploii, legand o zi banala de munca de cele 90 de minute condensate care aveau sa ma bucure in curand.

Curcubeul fetii din piesa este mai trist decat curcubeul Bucurestiului. E mai trist pentru ca se naste dintr-un intuneric imbolnavit de durere. De moarte si de compromis. De singuratate si de sacrificiu. De jale.

Curcubeul fetii e tot ce mai are ea. Un personaj pierdut in rani adanci, o fetiscana cersind iubire… Iubirea oricui trece pe strada.

Ea in schimb iubeste o pisica. Este o iubire reciproca si onest conditionata de cateva felii de salam. Dar fata nu se supara. II este suficient ca cineva o asteapta in fiecare seara… Pana atunci cand va reusi, in sfarsit, sa plece catre norul unde o asteapta cei dragi sufletului ei. Atunci va fi fericita!

Cum traieste fata toata aceste durere, cu resemnare, cu zbucium si cu cantec de jale este coplesitor, cred, chiar si pentru Dumnezul cel Mare pe care ea, desi nu il intelege, il iubeste… dar cum Tania Popa o traieste pe aceasta fata este trimis cu siguranta in dar de la un Dumnezeu care intelege multe! Si care o iubeste pe Tania.

Tania are curcubeul in inima. Tasnesc din ea toate culorile pamantului. O vorba daca spune, esti deja albastru. O lacrima daca-i curge, si ochii tai sunt purpurii. Un urlet daca-i bubuie, rosul sangeriu te sufoca.

Tania este cea mai elastica coarda de bungee-jumping si te ia cu ea in zborurile-i periculoase pe deasupra mortii, pe la portile Paradisului sau prin miezul vietii.

Tania este cea mai sarata lacrima care curge pe chip, prin inima si prin vene. O bei cu sete pentru ca astepti la rand de o vesnicie…

Tania este rasetul cel mai natural din Cosmos. Planetele tac din invartire si o asculta razand si se molipsesc.

Tania este cantecul rusesc care intra in maruntaiele tale si le ingheata. Si apoi urca in creier care a tacut demult. Doar ochii mari si umezi au mai ramas din tine.

Tania este taria vodcii, mesager de jale aprinsa si urlet interior.

Tania este linistea ceaiului in pauza dintre urlete.

Tania este flacara vesnica arzand mov pentru noi toti, spectatorii ei.

Tania e a mea!


 

blue hearts dianabol what kind of doctor prescribes hormone replacement therapy