HMMMhhmmmhh…

By on 9-05-2012 in Vazute

Aceasta este “replica” cea mai de succes a filmului Lawless (In afara legii). Si ii apartine lui Tom Hardy. Si ii iese perfect!

Mi-era dor de un film care sa ma tina in scaun, mi-era dor de tensiune, mi-era dor de un scenariu reusit, de o distributie inchegata si foarte talentata, mi-era dor de barbatie pe marele ecran. Si-a venit Lawless.

Cu Tom Hardy, mare si mormaind (mai bine) ca un urs (filmat din fata si deci, la dimensiuni reale, nu ca in Dark Knight), cu o privire care iti anticipeaza sau inlocuieste tot ce ar trebui sa spuna personajul lui si care ingheata toata relaxarea cu care, tu spectator consumist, ai poposit la cinematograf. Da, el e seful clanului, e indestructibil si e respectat. Vrand-nevrand. De oras, de clienti, de dusmani, de moarte, de familie. Chiar si de fratele mai mic si frustrat ca nu se poate descurca singur si ca trebuie sa-i asculte mereu ordinele.  Fratele mai mic e Shia LaBeouf. Un Shia, transpirat, plangand, superficial, indragostit, rebel, papagal, razbunator, umil si foarte implicat.

Guy Pearce e oribil. Dar e genial. Ti se face scarba si frica la vederea lui. E libidinos, e distrugator, e gol pe dinauntru. Da, da, acelasi Guy Pearce pe care l-am fi luat acasa in Lockout si in multe altele, acum nu mai stii cum sa fugi cat mai departe de el.

Apoi Jessica Chastain. Frumoasa, violata si dornica sa-si refaca viata. Intr-un orasel linistit. Liniste? Hm, n-a fost sa fie! Ba, mai mult, ii distruge si propria legenda lui Hardy care credea ca a mers singur si injughiat (aproape) letal pana la spital. Dar se revanseaza. Cu curaj si goliciune incantatoare in bratele incapatoare ale ursului timid si necuvantator.

Si Mia Wasikowska, rebela Alice a lui Burton, acum a castigat un rol luminos, care, desi secundar, aduce filmului exact elementul feminin menit sa reechilibreze alcoolul, mitralierele si tensiunile sangeroase. Si o face frumos, cu tandrete in figura, cu amuzament, ca raspuns la curtea facuta de un “mic gangster” al vremii si cu o timida, dar constanta, acceptare a iubirii.

Mai sunt multi: Jason Clarke, Gary Oldman,Dane DeHaan si sunt toti foarte buni.

Dar trebuie sa revin la Tom Hardy. Pe care eu l-am descoperit tarziu. Si de care ma bucur la fiecare rol, din acel moment. Este o combinatie de rau-(fost) bun cand i-o cere personajul, de bun si bland – caci are o privire care, probabil nu-l va ajuta sa primeasca un rol complet malefic -, de luptator, de ironic si auto-ironic, de BritishMan (daca si-a pus trenciul pe el, aleluia si la gara), de relaxat, de interiorizat, de tinerete, de intelepciune… da, stiu, e un Antonim mergator. Cu destinatia, nowhere… Si sper sa nu se opreasca niciodata.

 

Hmmmhhmmmhhh!

E un must- see Lawless, atata va spun!

 



 

viagra generique anabolika kaufen hgh tablets uk

The Sickkunt Generation Ft. Zyzz, Greg Plitt, Chestbrah, Jeff Seid & more (BODYBUILDING MOTIVATION) gustavo badell 30 Lies Of Bodybuilding!
http://steroids-usa.net/ buy steroids online steroids-usa.net